cupcakes kleine taart
Eclairs met koffie
Laat je verleiden door deze heerlijke eclairs met koffiesmaak!
ingrediënten
Voor 15 personen
- 25 water
- 1/2 theelepel zout
- 80 g boter
- 2 eetl. suiker
- 125 g tarwemeel
- 4 grote eieren
- het eigeel van 2 eieren
- 50 g bloem
- 50 melk
- 100 g suiker
- 500 g poedersuiker
- 2 eetl. oploskoffie
- 1/2 koffie-extract
- 500 g poedersuiker
- 6/7 eetl. sterke koffie
Voor het soezendeeg
Voor de patisseriecrème
Koffiefondant
HOE DOE JE ECLAIRS MET KOFFIE
Materiaal
Pan
Bakpapier
Glas
1 klopper
Spuitzak of lepel
1 kom
voorbereiding ECLAIRS MET KOFFIEStap voor stap
-
Maak het soezendeeg: giet het water, het zout, de boter en suiker in een pan. Meng het tot een crème.
-
Voeg de bloem toe en meng goed tot het deeg loskomt van de zijkanten.
-
Maak de koffiefondant door de poedersuiker te mengen met de koffie. Verspreid het over de eclairs en laat enkele minuten drogen.
-
Neem de pan van het vuur af, voeg een ei toe en meng grondig, voeg dan de drie andere een voor na een toe terwijl je goed mengt.
-
Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er reepjes deeg op met een lepel of spuitzak.
-
Verwarm de oven voor op 200° en laat 20/25 minuten bakken.
-
Maak de koffiecrème. Klop de eieren wit samen met de suiker en voeg dan de bloem toe.
-
Voeg een half glas melk toe om de bereiding te verdunnen.
-
Giet de rest van de melk in een pan en verwarm.
-
Voeg de bereiding toe aan de eieren en oploskoffie. Klop goed en verhit tot aan het kookpunt. De crème moet indikken. Neem de bereiding van het vuur en giet ze in een kom.
-
Snijd de bovenzijde van de afgekoelde eclairs af. Vul op met crème.

Tips
Laat de mix van water, zout, boter en suiker nooit koken.

Product Tips
Maak een créme met Vahiné praliné.








