Eclairs met koffie - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

cupcakes kleine taart

Eclairs met koffie

Laat je verleiden door deze heerlijke eclairs met koffiesmaak!

  • 15 onderdelen
  • 25 Minuten
  • Eenvoudig
  • 30 min

Materiaal

Pan
Bakpapier
Glas
1 klopper
Spuitzak of lepel
1 kom

Stap voor stap

  • Maak het soezendeeg: giet het water, het zout, de boter en suiker in een pan. Meng het tot een crème.

  • Voeg de bloem toe en meng goed tot het deeg loskomt van de zijkanten.

  • Maak de koffiefondant door de poedersuiker te mengen met de koffie. Verspreid het over de eclairs en laat enkele minuten drogen.

  • Neem de pan van het vuur af, voeg een ei toe en meng grondig, voeg dan de drie andere een voor na een toe terwijl je goed mengt.

  • Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er reepjes deeg op met een lepel of spuitzak.

  • Verwarm de oven voor op 200° en laat 20/25 minuten bakken.

  • Maak de koffiecrème. Klop de eieren wit samen met de suiker en voeg dan de bloem toe.

  • Voeg een half glas melk toe om de bereiding te verdunnen.

  • Giet de rest van de melk in een pan en verwarm.

  • Voeg de bereiding toe aan de eieren en oploskoffie. Klop goed en verhit tot aan het kookpunt. De crème moet indikken. Neem de bereiding van het vuur en giet ze in een kom.

  • Snijd de bovenzijde van de afgekoelde eclairs af. Vul op met crème.


tip view
Tips

Tips

Laat de mix van water, zout, boter en suiker nooit koken.

tip view
Product Tips

Product Tips

Maak een créme met Vahiné praliné.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Brookies met stukjes choco-karamel
  • Eenvoudig
Voetbal cupcakes met chocolade
  • Eenvoudig
Chocoladecookie
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate