Pannenkoeken met oranjebloesem - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

crepes wafels pannenkoeken

Pannenkoeken met oranjebloesem

Een pannenkoekenrecept met de zachte smaak van oranjebloesem. Een genot voor je smaakpapillen... En je ogen!

  • 4 onderdelen
  • 15 Minuten
  • Eenvoudig
  • 2 à 3 min/crêpe

Materiaal

1 mengkom
Garde
Pan of poffertjespan
Bord
Soeplepel

Stap voor stap

  • Doe de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje, voeg de suiker, de eieren en het zout toe.

  • Meng met de garde en voeg geleidelijk aan de melk, de gesmolten boter en het aroma van oranjebloesem toe. Laat ten minste 2 uur rusten.

  • Verhit een beboterde pan en bak de pannenkoeken 1 à 2 minuten aan elke kant. Rooster de amandelschilfers in een pan.

  • Vouw de pannenkoeken in een driehoek, leg ze op een opdienschotel en overgiet ze met karamelsaus. Voeg de amandelschilfers en de schil van een clementine toe en dien meteen op.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Churros
  • Eenvoudig
Bretonse pannenkoeken
  • Eenvoudig
Luikse wafels met vruchten
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate