Piratentaart - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

verjaardagstaarten voor kinderen

Taart Pirateneiland

Voor een Piratenverjaardag voor de lekkerbek; Volg het recept !

  • 8 onderdelen
  • 1h30
  • Gemiddeld
  • 1h25

Materiaal

Springvorm (20cm Ø)
Een kom
Een pan
Een spatel
Plastic-folie
Een beslagkom
Een elektrische mixer
Een rooster
Een mes

Stap voor stap

  • Bereid de dag ervoor, of tenminste 3 uur voor het maken van het recept, de geklopte ganache.

  • Laat de 2 chocolades samen smelten au bain-marie. Laat intussen 10 cl van de vloeibare room opwarmen. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg de room toe aan de chocolade en schep voorzichtig met de spatel tot het goed is gemengd. Voeg vervolgens de rest van de room toe, koud deze keer, en meng het goed door elkaar. Dek het af en bewaar het in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Zet een grote beslagkom met de ongeklopte slagroom tot gebruik in de koelkast..

  • Klop de eieren en de suiker gedurende 5 min. Het geheel moet verdrievoudigen van volume, wit en schuimig worden.

  • Zeef de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout en meng door elkaar. Meng deze beetje bij beetje met een spatel door het eiermengsel.

  • Klop nu de slagroom met de mixer op tot een stevige massa. Schep dit, in verschillende delen, met de spatel door het chocolademengsel, zodat je een mooie gelijkmatige massa krijgt.

  • Beboter een vorm en bedek dit met een dun laagje cacaopoeder. Giet het beslag in de vorm , maak de bovenkant glad en bak 1u à 1u15 (afhankelijk van de oven). Haal daarna de taart uit de oven, laat even afkoelen en laat hem uit de vorm op een rooster afkoelen.

  • Terwijl de cake afkoelt, neem de chocoladeganache uit de koelkast en klop deze gedurende 5 min. met de elektrische mixer. Het zal lichter worden en verdubbelen in omvang.

  • Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden en bestrijk beide delen met de ganache.

  • Bestrijk met de rest van de ganache de hele taart en smeer het glad af met een spatel.

  • Zet minstens 20 min in de koelkast.

  • Maak intussen 3 biskwies fijn tot poeder ( bijvoorbeeld door ze in een diepvrieszakje te doen en er met een deegrol op te slaan).

  • Plaats de blauwe fondant op een werkblad, bestrooi het met een laagje poedersuiker en rol het tot een dikte van ongeveer 3 mm uit. Snijd een cirkel van dezelfde maat als de taart, verdeel hem in tweeën en maak er met een mes golven in. Bewaar in de koelkast.

  • Laat de chocolade smelten zoals op het zakje beschreven staat. Haal de taart uit de koelkast en kleur de zijkanten van de taart voorzichtig met een spatel en laat de chocolade langs de zijkant naar beneden lopen. .

  • Laat het geheel even uitharden. Strooi de biskwie kruimels ( zand) eerst over de taart en daarna over de golven van fondant.

  • Plaats de kaarsjes … En klaar!


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Grote donuttaart
  • Eenvoudig
Rijdende trein-taart
  • Gemiddeld
Jungle taart
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate