Verjaardagstaart: schateiland - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

verjaardagstaarten voor kinderen

Schateiland-taart

Maak de gedroomde avonturen van uw kinderen waar met deze originele taart van Schateiland!

  • 10 à 12 onderdelen
  • 60 Minuten
  • Moeilijk
  • 60 min

Materiaal

1 Beslagkom
Elektrische mixer
Pan
Bakpapier
Rechthoekig bakblik
Mes
Deegrol
Bakkwastje

Stap voor stap

  • Maak het biscuitdeeg: Klop de eieren en de suikers in de beslagkom met een elektrische mixer. Verwarm het beslag au bain-marie. Klop alles tot het wit en schuimig is en verdriedubbeld in volume. Haal de kom van de pan en ga door met kloppen tot het beslag is afgekoeld. Meng daarna met een spatel de bloem beetje bij beetje door het beslag. Laat de boter smelten in een pan. Gebruik een klein beetje van het biscuitdeeg en meng de boter erdoor. Voeg dit toe aan het geheel van het deeg. Stort het beslag in een rechthoekige bakvorm, bekleed met bakpapier. Laat dit 20 minuten bakken en let goed op dat het niet te hard gaat. Laat afkoelen.

  • Maak de crème klaar: klop de eierdooiers met de suiker tot er een schuimige en lichte massa ontstaat. Voeg beetje bij beetje de mascarpone toe tot een homogeen mengsel. Voeg vervolgens het vanillearome toe en meng goed door elkaar.

  • Garneer de taart. Snijd de taart horizontaal in tweeën met behulp van een broodmes. Garneer één kant met confituur en de andere kant met de mascarponecrème. Gebruik hiervoor een spatel. Plaats het eerste deel in een schoon bakblik, bedekt met bakpapier. Bedek het tweede deel. Bewaar het in de koeling gedurende minstens 3 uur.

  • Bedek de taart met de fondant: om te voorkomen dat de fondant teveel gaat plakken, besprenkel je het werkblad en de deegrol met poedersuiker. Kneed de blauwe fondant tot het iets zachter wordt zodat het makkelijk te bewerken is. Als het eenmaal soepel is, kun je het uitrollen tot een dunne rechthoek. Als de garnituur goed is uitgerold, leg dan de plak fondant met behulp van de deegrol op de taart. Maak de randen met de hand mooi glad en zorg ervoor dat de taart helemaal bedekt is. Snijd wat er buiten de taart uitsteekt af. Herhaal dezelfde procedure met de groene fondant. Snijd een halve cirkel om het gras weer te geven. Om de fondant goed te laten plakken, bevochtig het licht met behulp van een keukenkwastje dat in het water is gedoopt.

  • De schatkaart: Rol de witte fondant uit en snij een rechthoek uit. Maak de achterkant met een bakkwastje vochtig en leg de rechthoek op de taart. Snij een kaart uit de zwarte fondant, bevochtig de achterkant en leg de kaart op de rechthoek van witte fondant. Teken met de witte decoratiestift een kruisje. Gebruik een druppeltje glucosestroop om naast het kruisje enkele stukjes goud te plakken (de stukjes goud haal je uit de Adventure multi-decoratie).

  • De schatkist: Rol de zwarte fondant uit en vorm de kist. Zet hem daarna enkele minuten in de vriezer zodat hij hard wordt. Voeg vervolgens in de kist enkele gouden muntjes of avonturendecoratie toe.

  • De decoraties: Voeg 3 dolfijnen en andere avonturendecoraties en 3 dinosaurusdecoraties van Vahiné toe.

  • Maak het strand : bestrijk het deel met de groene fondant met een beetje glucosestroop. Strooi de amandelpoeder erover om een zandstrand weer te geven. Zet daarop de schatkist met de goudstukken.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Watermeloentaart
  • Gemiddeld
Rijdende trein-taart
  • Gemiddeld
Jungle taart
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate