Charlotte prinsessentaart - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

verjaardagstaarten voor kinderen

Charlotte prinsessentaart

Voor een sprookjesachtige prinsessenverjaardag , volg het recept!

  • 8 onderdelen
  • 30 Minuten
  • Eenvoudig
  • 10 min

Materiaal

Springvorm (20cm Ø)
Een pan
Een soeplepel
Een garde
Een beslagkom
Een electrische mixer
Een spatel

Stap voor stap

  • Plaats de koekjes rechtop rondom in een springvorm, bedek daarna de bodem met de biskwietjes, zodat de bodem helemaal bedekt is. Zet opzij.

  • Verwarm de bevroren frambozen in een pan en druk ze zachtjes fijn met een lepel. Laat in de tussentijd 2 blaadjes gelatine zacht worden in een kopje met koud water.

  • Als de frambozen goed gesmolten zijn, haal ze dan van het vuur en wacht enkele minuten tot het lauw is.

  • Mix de frambozen en zeef ze om een coulis te verkrijgen. Maak dit weer warm en voeg dan van het vuur al roerend de geweekte gelatine toe. Laat afkoelen.

  • Zet enkele minuten een beslagkom met de slagroom in de vriezer. Klop daarna met de mixer de slagroom lobbig. Voeg dan de suiker toe en klop dan nog even. Vermeng deze room met de afgekoelde frambozencoulis. Begin met 1/3 van de room, goed kloppen, schep daarna de rest erdoor met behulp van een spatel.

  • Giet de frambozenmousse direct in de vorm op de biskwies. Maak het glad en zet het minstens 1 uur in de koelkast.

  • Haal voor het moment van serveren de charlotte uit de vorm en giet de coulis over de mousse. Leg er enkele verse frambozen op.

  • Plaats er de kaarsjes op … klaar!


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Rijdende trein-taart
  • Gemiddeld
Watermeloentaart
  • Gemiddeld
Grote donuttaart
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate