Recept voor Paasnestcupcakes - Vahiné | Vahiné
Terug naar Recepten

pasen

Paasnestcupcakes

Versier je chocoladecupcakes met kleine nestjes om Pasen te vieren. Een creatief recept dat kleine en grote fijnproevers in vervoering brengt!

  • 5 onderdelen
  • 30 Minuten
  • Eenvoudig
  • 15 à 18 min

Materiaal

bakplaat voor muffins
1 kom
1 beslagkom
garde
spatel
spuitzak

Stap voor stap

  • Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6).

  • Vul een bakplaat voor muffins met papieren vormpjes.

  • Smelt de boter en de chocolade in de magnetron. Voeg het cacaopoeder toe en laat afkoelen.

  • Voeg 3 geklutste eieren toe aan de gesmolten chocolade.

  • Doe de cupcakemix in een kom. Voeg de afgekoelde chocolade toe en klop met een garde.

  • Schenk het beslag in de vormpjes en zet 15-18 minuten in de oven op 180°C (stand 6).

  • Laat de cupcakes daarna afkoelen op een rooster, voordat je ze gaat versieren.

  • Doe de chocoladedruppels in een beslagkom.

  • Breng de room in een steelpan tot net onder het kookpunt en giet deze in 3 keer over de chocolade heen. Meng na elke keer met een spatel.

  • Voeg de boter toe en blijf mengen met de spatel.

  • Laat de ganache 10 minuten rusten in de koelkast.

  • Doe de ganache in een spuitzak met een mondje met gaatjes. Versier de cupcakes met de ganache door een nestje te maken.

  • Versier de nestjes met kleine suikereitjes.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Paaseieren van chocola
  • Eenvoudig
Vissentaart met chocolade
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate