Halloweentaart - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

halloween

Halloweentaart

De tip voor succes met Halloween? Een mooi versierde taart! Ziehier het recept voor een angstaanjagende chocoladetaart met graafzerken en spoken ... Boeeeh!

  • 12 onderdelen
  • 2 h
  • Gemiddeld
  • 35 min

Materiaal

2 ronde cakevormen
Pan
Pannenlikker
Klopper
Een grote kom
Mes

Stap voor stap

  • Maak twee chocoladetaarten als basis voor je Halloweencake:

  • Smelt de chocolade met de boter.

  • Meng de eierdooiers met het suiker en voeg nadien de boter en gesmolten chocolade toe.

  • Voeg bloem toe en blijf goed mengen.

  • Klop het eiwit op en voeg het voorzichtig toe aan de rest van het mengsel.

  • Verdeel in twee ronde vormen van dezelfde grootte en bak gedurende 35 minuten op 190 °C.

  • Leg de cakes op elkaar, snijd de randen indien nodig bij en maak een glazuur met de Vahiné chocoladecouverture.

  • Maak een rolletje van witte rolfondant en wikkel dit rond een deegbal. Teken met het bakkerspotlood ogen om mooie kleine spookjes te krijgen.

  • Neem de kattentongkoekjes. Bedek er enkele met wat zwarte rolfondant. Schrijf met de zwarte en witte bakkerspotloden datums erop om er grafzerken van te maken.

  • Bestrooi de cake met chocoladehagelslag, leg je spoken neer en zet de kattentongen erop. Nu kan je genieten van je prachtige chocoladebegraafplaats!


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate