Recept layer cake met rode vruchten | Vahiné
Terug naar Recepten

taarten cake

Layer cake met rode vruchten

Een zachte, lichte biscuit, gevuld met frambozensaus en overdekt met een glazuur van roze mascarponecr�me. Een 100% girly verjaardagstaart!

  • 12 onderdelen
  • 1 h 20
  • Gemiddeld
  • 50 min

Materiaal

1 mengkom
Pot
Elektrische klopper
Hoge taartvorm
Mes
Pannenlikker
Rooster

Stap voor stap

  • Verwarm de oven voor op 180°C. (Th.6). Beboter de bakvorm en houd koel.

  • Laat de boter smelten in een pot. Voeg de verschillende soorten suiker toe en klop met een elektrische klopper.

  • Scheid de eiwitten van de eigelen.

  • Voeg de eigelen één voor één toe aan de bereiding terwijl je goed klopt.

  • Giet de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij. Meng.

  • Klop de eiwitten, met een snuifje zout, op tot schuim in een mengkom.

  • Meng de eiwitten voorzichtig onder de bereiding. Giet het deeg in een bakvorm.

  • Zet ongeveer 50 minuten in de oven. Ontvorm en laat de taart op een rooster afkoelen.

  • Snijd de taart in drie lagen in de lengterichting; u bekomt 3 gelijke taartcirkels.

  • Plaats een taartcirkel op een opdienschotel, doe er frambozensaus op, leg er een tweede cirkel op en voeg frambozenconfituur toe. Sluit de taart.

  • Giet de mascarpone in een mengkom en maak hem zacht met de klopper. Voeg de poedersuiker, de boter en de rode kleurstof toe. Bedek de taart met crème en maak glad met een spatel.

  • Breng hartjes of bloemetjes aan en besprenkel met meerkleurige parels van Vahiné.

  • Laat 2 uur rusten op een koele plaats.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Cake met verborgen chocoladekern
  • Moeilijk
Yoghurtcake
  • Eenvoudig
Glutenvrije chocoladetaart
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate