Rustieke chocolademakarons | Vahiné
Terug naar Recepten

cupcakes kleine taart

Chocolademakarons op grootmoeders wijze

Een supersimpel recept voor rustieke, zachte makarons zonder meringue en met een heerlijke chocoladesmaak.

  • 10 onderdelen
  • 20 Minuten
  • Eenvoudig
  • 12 min

Materiaal

Pot
Klopper
1 mengkom
Elektrische klopper
Bakpapier
Spuitzak

Stap voor stap

  • Maak eerst de ganache: breng de vloeibare room aan de kook in een pot. Voeg snel de blokjes boter en in stukken gesneden chocolade toe. Meng goed tot alles goed gesmolten is, neem van het vuur en klop het mengsel goed vlak. Voeg daarna de smeerpasta toe, meng nogmaals goed en zet de bereiding aan de kant.

  • Verwarm de oven voor op 210°C (th.7). Meng het amandelpoeder in een mengkom met de poedersuiker.

  • Klop met een elektrische klopper de eiwitten, samen met een snuifje zout, op tot schuim. Als ze stevig geklopt zijn, voeg je het mengsel met amandelpoeder en natuurlijk vanillearoma toe.

  • Bedek een ovenplaat met bakpapier en vul een spuitzak met de bereiding.

  • Maak kleine deegballetjes van dezelfde grootte en zorg voor voldoende tussenruimte. Zet ze ongeveer 12 minutes in de oven. Laat ze afkoelen.

  • Leg enkele Minicolors op de makarons wanneer ze uit de oven komen.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Funfetti shortbread bites
  • Eenvoudig
Brookies met stukjes choco-karamel
  • Eenvoudig
Madeleinelolly's met chocolade
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate