Bladerdeeg - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

basisrecepten

Bladerdeeg

Een niet te missen bladerdeeg voor je mooiste taarten!

  • 6 onderdelen
  • 40 Minuten
  • Eenvoudig
  • 30 min

Materiaal

Grote mengkom
vershoudfolie
1 kom
Houten spatel
Mes
Patisserierol

Stap voor stap

  • Bereid een détrempe voor door het zout te laten oplossen in koud water.

  • Giet de bloem in een grote mengkom. Voeg de détrempe toe en meng dit snel tot deeg. Het deeg zeker niet te veel bewerken.

  • Laat 1u rusten op een koele plaats.

  • Herhaal de handeling 2 keer zodat je 6 toeren krijgt. Laat elke keer 2 uur rusten.

  • Koel bewaren tot je het deeg gaat gebruiken.

  • Maak een bol, doe er folie rond en bewaar hem 1u lang koel.

  • Maak de boter zacht in een kom met een houten spatel.

  • Doe wat bloem op het werkoppervlak.

  • Snijd met een mes een kruis in het deeg. Spreid het deeg uit met een dikte van ongeveer 2 cm en vorm een vierkant.

  • Voeg de boter toe in het midden. Plooi elk deel van het deeg over de boter zodat je een deegbal krijgt.

  • Spreid de deegbal uit tot een rechthoek die driemaal langer is dan hij breed is. Dit noemen we toeren.

  • Plooi het deeg opnieuw in drie om de eerste toer te maken.

  • Draai het deeg 90° en spreid het opnieuw uit in een rechthoek die langer is dan hij breed is. Plooi het opnieuw in drie voor de tweede toer.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate