
Ateliers enfants
Atelier voor chocoladebonbons
Je hebt nodig
- 1 busje multisprinkles
- 1 busje fantasie multisprinkles
- 1 tube voedsellijm
- Dessertchocolade
- Chocoladevormpjes (eieren, konijnen, kippen, vissen, etc ...)
ATELIER VOOR CHOCOLADEBONBONS
Stap voor stap
Stap 1~ Bonbons en versiering klaarzetten
Stap 1~ Bonbons en versiering klaarzetten
Maak de gewenste hoeveelheid paaseieren en -bonbons: Om de paaseieren en chocoladebonbons te maken smelt je 2/3 van de chocolade au bain-marie terwijl je met een spatel blijft roeren totdat alle chocolade gesmolten is. Haal de pan van het fornuis en voeg het derde deel chocolade toe. Meng het door elkaar totdat de chocolade goed vloeibaar is zodat de chocolade glanst en je mooie eieren krijgt!
Nu de chocolade is gesmolten, kun je het in de vormpjes gieten om de eieren en de andere bonbons te maken.
Stap 2~ Eetbare lijm op de bonbons doen
Stap 2~ Eetbare lijm op de bonbons doen
Stap 3~ Versiering strooien
Stap 3~ Versiering strooien
Druk de versiering voorzichtig op de lijmdruppels en laat drogen. Als de versiering goed vast zit, kan het eieren zoeken beginnen!
Gerelateerde Recepten








