Religieuze sneeuwman - recept | Vahiné
Terug naar Recepten

kindertaarten

Religieuze sneeuwman

Maak grappige figuren voor Kerst in de vorm van een sneeuwman

  • 8 onderdelen
  • 40 Minuten
  • Gemiddeld
  • 20 min

Materiaal

2 pannen
2 grote kommen
Spuitzak
Bakpapier
Bakvorm
Klopper
Vershoudfolie
Keukenkwast

Stap voor stap

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (Th.6).

  • Bereiding en bakken van de soezen: Smelt de boter met de melk, het water, het zout en de suiker en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Meng goed. Zet de pan terug op een laag vuur zodat het deeg kan drogen: stop niet met roeren totdat het deeg een bal vormt die perfect loskomt van de randen van de pan. Doe je soezendeeg in een kom om af te koelen en roer nog 3 tot 4 minuten zonder te stoppen. Klop de eieren. Giet het equivalent van één losgeklopt ei in je deeg en roer krachtig tot het volledig is geabsorbeerd. Herhaal het proces 4 keer, ei voor ei. Doe het deeg in een spuitzak en spuit op enige afstand van elkaar kleine bergjes deeg op het bakpapier. Maak ringvormige crackers met behulp van een koekjessnijder en leg ze op de soezen. Bak je soezen gedurende 20 minuten in de oven. Open de oven niet tijdens het bakken. Haal je soezen eruit en laat ze afkoelen.

  • Bereid de banketbakkersroom: Giet de melk in een pan en voeg het pistachearoma toe. Breng alles aan de kook. Meng in een kom de eidooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt. Voeg maïzena toe en meng goed. Giet de pistachemelk op het eimengsel terwijl je goed klopt. Zet dit mengsel op middelhoog vuur en blijf goed doorkloppen om te voorkomen dat het aan de bodem van de pa blijft kleven. Haal van het vuur wanneer het begint te koken. Roer goed en giet het mengsel in een kom. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.

  • Voeg samen en versier de sneeuwmannen: Vul een spuitzak met de banketbakkersroom met pistache. Draai alle soezen om en prik ze met een scherp voorwerp. Garneer ze met banketbakkersroom van de spuitzak. Rol de witte rolfondant plat tot een dikte van ongeveer 1 mm. Druk er cirkels uit met een ronde koekjessnijder die groot genoeg is om de middelgrote soezen te omringen. Schik ze voorzichtig op de middelgrote soezen door met de vingertoppen de naad onderaan toe te werken. Herhaal de bewerking met de kleinere cirkels, de soezen die gebruikt zullen worden voor de hoofden van de sneeuwmannen. Monteer elk hoofd op elk lichaam en bevochtig de verbinding lichtjes met een natte keukenkwast. Rol vervolgens kleine balletjes zwarte rolfondant die de ogen en mond zullen vormen. Herhaal dit met de groene rolfondant om de mantelknopen van de sneeuwpop te maken. Rol de groene rolfondant uit tot 3 mm dik en maak kleine stroken met een mes om de sjaal van de sneeuwman te maken. Je kunt de wollen draden van de uiteinden van de sjaal namaken door kleine insnijdingen te maken aan elk uiteinde van de stroken.

  • Om de hoed te maken, rol je de rode rolfondant uit tot ongeveer 2/3 mm dik en druk cirkels hieruit die iets kleiner zijn dan de hoofden van de poppen. Rol vervolgens de rest van het deeg met je handpalmen om een worst te maken waarvan de diameter kleiner moet zijn dan die van de eerder gemaakte cirkels. Snijd de worst in kleine stukjes en leg ze op de cirkels om de bovenkant van de hoed te maken. Je kunt ze nu op de hoofden van je sneeuwmannen leggen!"


tip view
Tips

Tips

Om een homogeen bakresultaat te verkrijgen, druk je best middelgrote schijfjes soezendeeg voor de buik en kleinere schijfjes voor het hoofd.

tip view
Product Tips

Product Tips

Aromatiseer ook de banketbakkersroom met een vanillestokje van Vahinè.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Cupcakes Panda
  • Eenvoudig
Zandkoeksneeuwmannen
  • Eenvoudig
Rendierzandkoekjes voor Kerst
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate