kindertaarten
Kleine spook-cakejes van chocolade met een vloeibaar hart
Bouuuh... Het is Halloween en jullie magen vragen om iets lekkers! Probeer dan deze kleine chocoladetaartjes met een angstwekkende lopende vuling :)
ingrediënten
Voor 6 personen
- 180 ml melk
- 1 zak Chocolade glazuur
- 3 eieren
- 70 g basterdsuiker
- 1 zak Bakpoeder
- 160 g bloem
- 40 g boter
- confituur van rood fruit
- 2 Witte rolfondant
- 1 bout de Zwarte fondant
HOE DOE JE KLEINE SPOOK-CAKEJES VAN CHOCOLADE MET EEN VLOEIBAAR HART
Materiaal
Een pan
Een spatel
Een beslagkom
Een elektrische mixer
6 ronde taartvormpjes
Een deegrol
voorbereiding KLEINE SPOOK-CAKEJES VAN CHOCOLADE MET EEN VLOEIBAAR HARTStap voor stap
-
Verwarm de melk en voeg van het vuur de chocolade toe. Roer goed tot alles helemaal is gesmolten.Laat afkoelen.
-
Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
-
Meng de eidooiers, de suiker, de bloem en het bakpoeder door de geprepareerde chocolade.
-
Spatel daarna voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoor.
-
Verdeel het mengsel over 6 ronde vormpjes en bak 25 min op 180°C.
-
Laat afkoelen, snijd het bovenste laagje van de 3 taartjes af en de 3 andere overgebleven koekjes horizontaal in 3 delen.
-
Zet de 3 hoedjes en 3 bodems opzij. Hol alle andere in het midden rond uit.
-
Bouw nu de taartjes op : Een bodem, twee uitgeholde delen (eerst een kleine, dan een grotere), vul het gat in het midden met confituur of yoghurt en eindig met een hoedje.
-
Snijd de witte fondant in 4 stukken. Maak drie ronde plakken met behulp van een deegrol.
-
Leg de plakjes witte fondant op de taartjes en dek ze helemaal af.
-
Vorm oogjes met de zwarte fondant, en leg ze op de taartjes.

Tips
Voor een nog roder vloeibaar hartje: Meng een beetje vanilleyoghurt met rode kleurstof.
video
P'tits gâteaux fantômesen vidéo








