Hartvormige zandkoeklolly's - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

moederdag

Hartvormige zandkoeklolly's

Schattige zandkoekjes in de vorm van een hart met amandelsmaak. Een lekker cadeau voor Valentijn of voor Moederdag.

  • 8 onderdelen
  • 60Minuten
  • Eenvoudig
  • 15min

Materiaal

1 grote kom
Vershoudfolie
Bakpapier
Hartvormige koekjessnijders in verschillende groottes
Houten stokjes
Deegrol

Stap voor stap

  • Bereid het zandkoekdeeg voor: Doe de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder en de suikers in een kom en meng. Maak een kuiltje, voeg de boter en het hele ei toe.

  • Mix met je handen en maak een mooie bal. Opgelet! Kneed het zanddeeg niet te veel omdat het dan elastisch kan worden. Wikkel in vershoudfolie en bewaar het gedurende 1 uur in de koelkast.

  • Verwarm je oven voor op 160 °C (th.5).

  • Afwerking van de zandkoekjes voor het bakken: Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier om te voorkomen dat bloem wordt toegevoegd. Maak het niet te dun om te voorkomen dat het te broos wordt tijdens het bakken (½ cm is genoeg!). Detailler met de hartvormige koekjessnijders.

  • Steek een houten stok in het uiteinde van de zandkoek zodat het een lolly wordt.

  • Plaats de zandkoekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak gedurende 20/25 minuten (afhankelijk van de oven), en houd in de gaten! Verhoog de temperatuur de laatste 5 minuten tot 180 °C (Th.6). Laat afkoelen voordat je afwerkt om te voorkomen dat het rolfondant smelt.

  • Versier de zandkoeken: Rol vervolgens het rolfondant uit met een deegrol en voeg een beetje suikerglazuur toe om te voorkomen dat het blijft plakken.

  • Druk er vormen uit met dezelfde koekjessnijders die werden gebruikt voor de zandkoekjes.

  • Doe een druppel voedingslijm op de achterkant van de uit rolfondant gesneden harten en plak ze op de zandkoekjes. Stapel de kleinere vormen op de grotere vormen door een druppel voedsellijm toe te voegen tussen elke laag.

  • Schrijf kleine woorden met het witte bakkerspotlood en geniet ervan!


tip view
Tips

Tips

Leg de houten stokjes in water zodat ze niet bruin worden wanneer ze worden gebakken.

tip view
Product Tips

Product Tips

Vervang amandelpoeder door stukjes gebrande pistachenoten van Vahinè.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate