kerst
Kerstkoekjes met jam
Heerlijk om uit te delen met Kerst. Jong of oud: niemand kan deze schattige kerstkoekjes met jam weerstaan!
ingrediënten
Voor 10 sablés personen
- 250 g bloem
- 70 g bruine suiker
- 1 snufje zout
- 1/2 zak Bakpoeder
- 100 g boter
- 1 ei
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- 200 g jam van rood fruit (frambozen, aalbessen,…)
- poedersuiker
HOE DOE JE KERSTKOEKJES MET JAM
Materiaal
1 beslagkom
garde
uitsteekvormpjes naar keuze
bakpapier
deegroller
eetlepel
voorbereiding KERSTKOEKJES MET JAMStap voor stap
-
Meng de droge ingrediënten, behalve de poedersuiker, in een beslagkom.
-
Verbrokkel de boter over het mengsel.
-
Voeg een losgeklopt ei en het vanillearoma toe.
-
Zet het beslag in de koelkast en laat 30 minuten rusten.
-
Verwarm de oven voor tot 180°C
-
Rol het deeg uit en steek vormpjes uit (gebruik een rond uitsteekvormpje van 5 cm, steek vervolgens uit de helft van de rondjes nog een kerstboom of een ster). Herhaal de handeling tot al het deeg gebruikt is.
-
Leg de koekjes op een vel bakpapier en bak 10 minuten op 180°C.
-
Laat de koekjes afkoelen en bedek elk heel rondje met een eetlepel jam.
-
Bestrooi de rondjes met de kerstboom- of stervorm met poedersuiker en leg ze op het laagje jam om de koekjes aaneen te plakken.
-
Bewaar in een metalen koektrommel (al worden ze natuurlijk snel opgegeten!).








