tartes tartelettes
Vruchtentaartjes
De zomer is daar en zo ook het zongerijpte fruit. Ontdek ons recept voor vruchtentaartjes; makkelijk, snel, en ideaal voor een fris en licht dessert!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 50 g koude boter
- 1 zak zanddeeg-mix
- 1 ei
- 6 Petit Suisse (kaas)
- 1/2 Natuurlijk vanille aroma
- fruit van het seizoen
HOE DOE JE VRUCHTENTAARTJES
Materiaal
1 beslagkom
Bakpapier
Taartvormpjes
1 vork
1 kom
Garde
voorbereiding VRUCHTENTAARTJESStap voor stap
-
Meng de boter met de zanddeeg-mix in een kom.
-
Voeg het losgeklopt ei toe en meng het geheel met de handen tot een samenhangende bal.
-
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
-
Leg het deeg op een bebloemd stuk bakpapier. Steek er rondjes uit om er taartjes van te vormen. Ga hiermee door tot er geen deeg meer over is.
-
Prik het deeg in met een vork en bak ze 15 min op 180°C.
-
Als ze uit de oven worden gehaald, laat de taartjes dan afkoelen op een rooster.
-
Meng intussen de Petit Suisse-kaasjes in een kom met het vanille-extract en vul daarmee de taartbodems.
-
Bedek het geheel met het fruit van het seizoen. Amuseer u met het creëren van de compositie van uw taartjes en aarzel niet om te variëren met het fruit, voor nog meer plezier!"
video
Tartelettes aux fruitsen vidéo








