Taart met rood fruit - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

tartes tartelettes

Taart met rood fruit

Ontdek de taart met rood fruit van Vahiné: een heerlijk recept, makkelijk en snel te maken voor een zondags etentje met de hele familie!

  • 6 onderdelen
  • 1 h 45
  • Eenvoudig
  • 50 min

Materiaal

1 beslagkom
vershoudfolie
Bakpapier
Taartvorm
1 kom
Uitsteekvormpjes naar keuze ( hart, ster...)

Stap voor stap

  • Maak het zanddeeg: doe de bloem, het amandelmeel, de bakpoeder en de suiker in een kom en meng goed. Maak er een kuiltje in en doe er de boter en de eieren in. Meng met de hand tot een samanhangende bal is ontstaan. Pas op, kneed niet te lang want dan wordt het deeg te plakkerig. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Verpak ze in vershoudfolie en leg het een uur in de koelkast.

  • Stel de taart samen: rol een deel van het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en leg dit op de bodem van de vorm. Knip de randen goed bij zodat de vorm mooi schoon blijft.Meng het rode fruit vooorzichtig met de vanillesuiker en de poedersuiker in een kom. Stort het geheel vervolgens op de bodem van de taart.

  • Decoreer de taart: Rol het tweede deel van het deeg uit en steek met behulp van een uitsteekvorm ( hart-, stervorm ) zoveel mogelijk vormpjes uit. Leg deze vormpjes vervolgens zodanig op het fruit dat ze in cirkels liggen. Begin aan de buitenrand van de taart en werk naar binnen toe in steeds kleinere cirkels. Zorg ervoor dat de rand van de taart goed bedekt is met deeg. Druk het zachtjes aan.

  • Laat in het midden een ruimte over zodat het rode fruit nog te zien blijft.


tip view
Tips

Tips

Plak de randen dicht met behulp van eigeel

tip view
Product Tips

Product Tips

Voeg een snufje vanillepoeder van Vahiné toe aan het deeg.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Notentaart
  • Eenvoudig
Romige chocoladetaart
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate