Notentaart | Vahiné
Terug naar Recepten

tartes tartelettes

Notentaart

Een knapperige taart, gegarneerd met krokante noten. Gemakkelijk en snel te maken, ideaal voor de volle, zoete "last minute" desserts.

  • 8 onderdelen
  • 10 Minuten
  • Eenvoudig
  • 30 min

Materiaal

een beslagkom
een taartvorm of 4 kleine
een vork
een koekenpan
een pan
een spatel

Stap voor stap

  • Het deeg bereiden: meng de boter met de bloem in een beslagkom. Voeg vervolgens de suiker en het hazelnotenpoeder toe. Goed mengen.

  • Voeg het losgeklopte ei toe en kneed het tot een samenhangende bal.

  • Zet het deeg in de koelkast en laat het minimaal 30 minuten rusten.

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  • Beboter en bestrooi de taartvormpjes met bloem, vul ze met een laagje deeg en prik er gaatjes in met een vork.

  • 15 min bakken in een oven van 180 °C.

  • Rooster de walnoten in een koekenpan.

  • Maak in een pan de karamel met de suiker en het water. Zodra het mengsel kookt, de glucosestroop toevoegen en wachten tot er een mooie gouden karamelkleur ontstaat.

  • Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe, meng het goed en roer daarna rustig de walnoten erdoor.

  • Verdeel het geheel over de vormpjes, bestuif met wat goudpoeder en bestrooi met wat suikersterretjes.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Aardbeientaart
  • Eenvoudig
Appeltaart rozenboeket
  • Gemiddeld
Aardbeientaart met speculoos
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate