Chocoladetaart - recept Vahiné | Vahiné
Terug naar Recepten

tartes tartelettes

Bananen-chocoladetaart

Het is algemeen bekend dat chocolade en bananen een PERFECTE combinatie is! Zowel krokant als zacht, dit heerlijke recept van choco-bananentaart zullen de fijnproevers verrukkelijk vinden.

  • 6 onderdelen
  • 30 Minuten
  • Eenvoudig
  • 20 min

Materiaal

Taartvorm
Garde
Spatel
Pan
Koekenpan

Stap voor stap

  • Maak het deeg : Meng het amandelmeel, de poedersuiker, de bloem, het zout en de boterstukjes door elkaar. Voeg nu de boter en het geklopte ei toe en meng alles goed tot er een homogeen deeg ontstaat. Vorm een bal.

  • Verdeel de bol deeg in tweeën en zet ze, in vershoudfolie verpakt, 2 uur in de koelkast.

  • Rol het deeg uit, beboter de bakvorm en bekleed de bodem met bakpapier en daarna met het deeg.

  • Prik gaatjes in het deeg en bak dit 15 minuten op 180° (Leg droge bonen of bakknikkertjes op het deeg om te voorkomen dat het teveel gaat rijzen tijdens het bakken). Verwijder daarna de droge vullling en bak nogmaals 5 minuten op 180°. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  • Maak in de tussentijd de ganache van chocolade : Doe de chocolade met de room in een pan. Laat het smelten tot een mooie glimmende massa is ontstaan. Giet de chocoladecrème op de afgekoelde taartbodem en laat weer afkoelen. Laat vervolgens 2 uur in de koelkast staan.

  • Voor het moment van serveren, bak je de bananen. Om de crème te maken: Klop de slagroom met de poedersuiker en bewaar in de koelkast. Snijd de bananen in plakjes en leg ze 3-4 minuten met de vanillesuiker in de koekenpan. Als de bananen goed zijn, haal ze dan van het vuur en laat ze op kamertemperatuur afkoelen. Schep vlak voor het serveren de crême in het midden van de taart en verdeel de partjes bananen erover.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Romige chocoladetaart
  • Eenvoudig
Appeltaart met vanilleroom
  • Eenvoudig
Aardbeientaart
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate