klassieke
Tiramisu
Het echte Italiaanse recept voor Tiramisu, eenvoudig en heerlijk!
ingrediënten
Voor 6 à 8 personen
- 5 eieren
- 60 g poedersuiker
- 2 Natuurlijk vanille Bourbon aroma
- 500 g mascarpone
- 1 zout
- 200 g Italiaanse biscuits voor tiramisu
- 35 sterke koffie
- Cacaopoeder
HOE DOE JE TIRAMISU
Materiaal
Klopper
Diep bord
Vierkante of rechthoekige opdienschotel
voorbereiding TIRAMISUStap voor stap
-
Scheid de eiwitten van de eigelen.
-
Giet de suiker en de vanillekorrels, die je uit de stokjes gehaald hebt, over de eigelen en klop de bereiding op met de klopper tot ze wit wordt.
-
Voeg de mascarpone toe en klop op tot een crème.
-
Klop de eiwitten, met een snuifje zout, op tot een stevig schuim.
-
Meng de eiwitten voorzichtig onder de bereiding.
-
Giet de sterke koffie in een diep bord.
-
Dompel de onderkant van de biscuits er snel in onder en leg ze op een vierkante of rechthoekige schaal.
-
Voeg een laag crème toe en herhaal de handeling tweemaal. Werk af met een laag crème.
-
Laat minimum 4 uur opstijven op een koele plaats en besprenkel met cacao.

Tips
Doe de tiramisu in potjes.

Product Tips
Dompel de biscuits onder in Vahiné aroma van bittere amandelen, gemengd met water.
video
tiramisuen vidéo








