Chocolademousse met karamel - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

cremes mouse puddingtaart

Chocolademousse met karamel

Deze mousse wordt zacht en smeuïg door de karamel.

  • 4 onderdelen
  • 15 Minuten
  • Eenvoudig
  • 5 min

Materiaal

Pan
1 mengkom
1 Kom
Potjes

Stap voor stap

  • Laat de zwarte chocolade au bain marie smelten. Doe hetzelfde met de choco-karamelvlokken. Meng ze vervolgens samen in een mengkom.

  • Splits het eiwitten van het eigeel.

  • Klop de eiwitten tot een stevig schuim, met een snuifje zout erbij.

  • Voeg het eigeel toe aan de chocolade-karamelbereiding.

  • Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan de chocolade.

  • Giet in een mengkom en laat ongeveer 4 uur koel staan.


tip view
Tips

Tips

Maak zelf je karamel. Laat 100 gr suiker droog smelten in een pan. Wanneer de suiker licht begint te kleuren, voeg je 10 cl slagroom toe. Meng goed en voeg dan 60 gr zachte boter (of halfgezouten boter) in stukken toe. Meng goed tot je een homogene textuur krijgt. Giet in een kom.

tip view
Product Tips

Product Tips

Voeg 1 Vahiné Madagaskar vanillestokje toe.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Chocolademousse
  • Eenvoudig
Aardbeienmousse
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate