Eenhoorntaart XXL - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

taarten versieren

Eenhoorntaart XXL

Dit superschattige recept wordt u aanbevolen door het Atelier van Roxanne!

  • 6 à 8 onderdelen
  • 45 Minuten
  • Moeilijk
  • 1h

Materiaal

Een beslagkom
Een garde
Een spatel
Een halve bol taartvorm
4 schaaltjes
vershoudfolie
Een spuitzak
Een bakkwastje

Stap voor stap

  • Bereid de taart: Klop de boter met de suiker gedurende 5 minuten. Voeg al kloppend 3 eieren toe.

  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop opnieuw. Voeg al kloppend de rest van de eieren toe en eindig met het voorzichtig doorroeren van de chocolade-aardbeienflakes met een spatel.

  • Giet het beslag in een bolvormige bakvorm van 15 cm diameter. Dek af met een tweede vorm (optioneel).

  • Bereid de regenboogcrème: Klop de poedersuiker met de zachte boter gedurende 5 minuten. Voeg het vanillearoma toe.

  • Verdeel de crème over 4 schaaltjes en kleur ze met behulp van verschillende kleurstoffen.

  • Plaats de crèmes in repen op een stuk vershoudfolie. Rol het geheel op en doe de rol in een spuitzak met een stervormige spuitmond.

  • Bereid de decoratie voor: Bestrijk de afgekoelde taart met de confituur. Bedek het geheel met 500 gram witte fondant.

  • Maak de oren van de eenhoorn met de resterende fondant. Kleur eventueel met de goudkleurige poeder van Vahiné.

  • Vorm de ogen met zwart fondant en plak deze op de taart met wat water.

  • Maak het geheel af met het spuiten van de gekleurde crème.


tip view
Tips

Tips

Om het recept op video te bekijken: cliquez ici

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Laagjescake frambozen-pistache
  • Gemiddeld
Eenhoorncupcakes
  • Eenvoudig
Chocoladestronk met rolfondant
  • Gemiddeld
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate