Dessertideeën Vaderdag | Vahine
Terug naar Blog
Speciale gelegenheden

Vaderdag: Onze dessertideeën

"

Hallo allemaal,

Wanneer Moederdag voorbij is (klik hier voor mijn knapperige zandkoekjes) wordt het nu tijd om je op Vaderdag te concentreren (en ja, papa moet niet jaloers zijn)! ! Daarom heb ik een paar tips bedacht om een taart mannelijker te maken

Vahine-DIY-FDP-1
Vahine-DIY-FDP-2

KIES DE MOOISTE TAARTVORM EN DE BESTE SMAKEN

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar meestal vind ik taarten erg vrouwelijk....alsof vrouwen grotere fijnproevers zijn dan mannen (jammer voor de mannen;)! Gebakjes zijn vaak in roze-rode tinten, met veel vormen en rondingen, kleurrijk, gelaagd en gevuld met crème (zeer vrouwelijk, of wat....). Hier zijn de stappen die je moet volgen om een dessert te krijgen dat Vaderdag-waardig is en dat hem volledig zal verbazen!

Om een taart mannelijker te maken, kies je een geschikte vorm: - Driehoek (en waarom niet 2 om een vlinderdas te vormen?) - Vierkant (boven elkaar geplaatst of niet) - Rechthoek (taart, pudding of cake) - Cirkel (bijvoorbeeld chocolade, met topping binnenin)

De tweede stap is het kiezen van een smaak (en dus een kleur). Je kunt natuurlijk maximaal 2 (of 3) smaken mengen. Om dit te doen, geven wij de voorkeur aan: - Chocolade (wie houdt er niet van chocolade?) - Pistache - Citroen - Karamel - Koffie - Zoethout - De favoriete smaak van je vader

Vahine-DIY-FDP-3

WE EINDIGEN MET EEN DECORATIEF TINTJE..

De derde stap is het geven van karakter aan jouw taart met behulp van decoratie.

Om je taart een persoonlijke toets te geven, kies je enkele zaken uit die je vader leuk vindt (bijvoorbeeld voetbaldecoraties als je vader een voetbalfanaat is). Je bedenkt enkele lieve woordjes (met chocoladeletters of een deegpotlood voor de versiering), kiest een kleurtje voor je crème en deeg om een wow-effect te krijgen bij het snijden (terwijl je toch binnen het gekozen kleurenthema blijft) en je voegt kleine elementen toe om je taart nog vrolijker te maken (kaarsen in de kleuren van je dessert, chocoladevermicelli, smileys...).

Voilà, met deze 3 stappen maak je gegarandeerd een mannelijke taart, net als je vader, voor Vaderdag.

SECTIE 3

Maak je geen zorgen, deze kleine tips hoef je niet tot op de letter te volgen! Als je vader van frambozen houdt, ga dan voor een frambozentaart :)

Als je al je liefde aan je vader wil tonen, wil je wel duizend roze harten maken.... Laat je verbeelding er op los :) je hoeft deze tips niet strikt te te volgen, maar het kan helpen als je even geen ideeën hebt, of als je geen zin hebt om je hoofd te breken over een lekker dessert ;).

Maar ik heb je niet alles verteld, je hebt nog veel werk te doen: als je de vorm, de smaak, de kleur en de decoratie van je taart eenmaal hebt bedacht, moet je beginnen met het maken van het gerecht ;)! Wat dacht je van deze kleine chocoladetaarten?

Veel geluk en blijf een foodie!

Tot snel, Maïa

Gerelateerde Recepten
Koekjeslolly's met chocolade
  • Eenvoudig
Eenhoorncupcakes
  • Eenvoudig
Regenboogupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate
Gerelateerde producten