Stappenplan verjaardagstaart | Vahine
Terug naar Blog
Speciale gelegenheden

Verjaardag: Versieren van jouw taart

"

Jammie, jammie, jammie, verjaardagstaarten!!!

Natuurlijk, het is lekker.... Maar het is ook dé taart waar je geen fouten kunt maken. Met het risico dat de jarige aan het eind van zijn leven onze hoofden eraf trekt en het etiket ""de persoon die de verjaardagstaarten doet mislukken"" op ons voorhoofd plakt (de praktische kant is dat we, althans achteraf, nooit meer in de stress voor deze missie zitten!).

Om dit allemaal te voorkomen, stel ik vandaag een kleine stap-voor-stap illustratie voor om de basis van een verjaardagstaart onder de knie te krijgen (en dus de volgende keer een perfecte taart te maken!).

deco_gateau_anniversaire_1

STAP 1: KIES JOUW VORM

Je kan kiezen voor een rechthoek, een vierkant, een cirkel, een spektakelstuk, een taart met lagen.... De mogelijkheden zijn eindeloos!!!

deco_gateau_anniversaire_2

STAP 2: KIES JOUW KLEUR

Het plezier kan beginnen! Bijvoorbeeld door te kiezen voor felle kleuren aan de binnenkant en neutraal te blijven aan de buitenkant. Door het deeg van de taart direct te kleuren, krijg je een ""verrassend"" effect bij het snijden. We kunnen onze vulling ook kleuren: slagroom, room, yoghurt, witte chocolade, ganache, ..

Of, kies voor een kleurrijke versiering van je taart. Met vermicelli, suikerdecoraties, kaarsen, marsepein, suikerpasta…

Vergeet niet, een verjaardagstaart moet leuk zijn! En daarom kleurrijk :). Het is daarom beter om 2-3 kleuren te kiezen in een specifiek thema, zodat het niet alle kanten opgaat.

deco_gateau_anniversaire_3

STAP 3: KIES JOUW DECORATIE (OM PRECIES TE ZIJN, JOUW TOPPING)

Ook hier zijn de mogelijkheden zeer ruim! De taart kan bedekt worden met pure of witte chocolade met fijngestampt gedroogd fruit (pistache, praliné, amandel,...). Of giet er een fruit-, karamel- of chocoladetopping overheen en versier met vers fruit, dat doet denken aan de smaken van het dessert. Of, bouw een muur van slagroom en versier met gekleurde vermicelli of suikerdecoraties.

Begin met een thema dat de jarige bijzonder waardeert :) (een lievelingskleur, een seizoen van het jaar, een land, een kleine knipoog...).

HET IS AAN JOU OM ERMEE TE SPELEN!

Ik hoop dat deze afbeeldingen je de volgende keer gaan helpen om de mooiste verjaardagstaart te maken:). Ik wens je een geslaagd en smaakvol feest :p.

Maïa

Gerelateerde Recepten
Koekjeslolly's met chocolade
  • Eenvoudig
Regenboogupcakes
  • Eenvoudig
Eenhoorncupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate
Gerelateerde producten