Hybride gebakjes | Vahine
Terug naar Blog
Nieuws

Cronuts en brookies

"
Het is onmogelijk om deze gekkigheid te missen! Het is al enkele jaren de trend en het komt weer van de andere kant van de Atlantische Oceaan (ja, ik heb je al verteld over koekjes), zij zijn de enigen die dit soort dingen kunnen uitvinden. Ik heb het natuurlijk over......... hybride gebakjes!!!
Vahine-Cronuts-exemple
Vahine-fevrier-Browkie

EEN AMERIKAANSE MIX

Als je deze vreemde mix gemist hebt, geef ik je snel een update. Het principe is eenvoudig, het is kwestie van het samenvoegen van 2 sensationele gebakjes tot één gebak met de kenmerken van beide.

Bijvoorbeeld, zoals hieronder geïllustreerd, de ""Cronuts"" die de croissant en de donut mengen. In de vorm van donuts, het bakken van de donuts en het glazuur van de donuts.

Maar voor het deeg wordt bladerdeeg gebruikt, hetzelfde als dat van croissants. Deze delicatesse (een van de eerste in zijn soort) is afkomstig van een Franse banketbakker in New York, Dominique Ansel. Hij wilde de twee lekkernijen van zijn land met elkaar mengen en hoppa, de ""Cronuts"" waren geboren!

Een andere prachtige uitvinding (die veel bekender is dan de ""Cronuts"" omdat het makkelijker te maken is) is de ""Brookie"" (of ""Browkie"") die brownie en koekje (en geloof me dat het goed is!!!!!!!!) met elkaar vermengt. Het principe blijft hetzelfde, we houden de basis van de brownie en spreiden er een gigantisch koekjesdeeg overheen, om tijdens het bakken een soort van twee verdiepingen tellende brownie te vormen: de beroemde ""Browkie"".

Ontdek een ander Brookie-recept.

Vahine-fevrier-Cookiecup
Vahine-fevrier-Duffin

COOKIE-CUP EN DUFFIN HEERLIJKE MIXEN!

De meest praktische toevoeging is echter de ""Cookie-Cup"". Hier veranderen we ons koekje in een bakje (glas of beker) zodat we het naar smaak kunnen garneren (chocolade, ijs, snoep, marshmallow, melk....). Niets is lekkerder!!!

En tenslotte degene waar ik het heel snel over ga hebben: de ""Duffin"" die de donut en de muffin met elkaar mengt. We houden de vorm van de muffin, maar we garneren hem als een donut en we rollen hem als een donut in boter en suiker na het bakken. Ik kan in ieder geval niet wachten om je dit recept te laten zien zodat je deze hybride gebakjes direct thuis kunt testen (in plaats van te watertanden voor je computer) !

Ik heb er vandaag vier gepresenteerd, de vier meest voorkomende, maar in werkelijkheid is de lijst lang! Er zijn ook ""Cragels"" (bagel-vormige croissants), ""Cruffins"" (muffin-vormige croissants), ""Puffins"" (muffin-vormige pannenkoeken), maar ook ""S'more cookies"" (s'more cookies), ""Townies"" (brownie in een taart, heel lekker) en vele anderen.

Als het aan mij lag, zou ik ook de ""Paris-d'amour"" (paris-brest + pomme d'amour) en ook de ""Mille fraisier"" (Bladerdeeg + aardbei) of de ""Snookie"" (snickers + koekje) maken. Het lijkt me erg lekker en ik wil gelijk de keuken induiken. Jij niet?

Ik wens jullie een mooie dag, Maïa

Gerelateerde Recepten
Chocolademousse
  • Eenvoudig
Frapp� Frambozen en Mango
  • Eenvoudig
Bladerdeeg
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate
Gerelateerde producten