Chocoladestronk met suikerdeeg - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

snacks

Chocoladestronk met rolfondant

Herbeleef de klassieke kerststronk met deze designvariant en lekkere rolfondant!

  • 8 onderdelen
  • 60 Minuten
  • Gemiddeld
  • 15 min

Materiaal

Elektrische mixer
Bakpapier
Speciale afdrukrol met print voor rolfondant
Drukvormen sneeuwvlokken en kleine sneeuwmannen
Keukenkwast

Stap voor stap

  • Bereid je biscuit voor: verwarm de oven voor op 180 °C (th.6). Breek 4 eieren en scheid het wit van de dooiers in twee grote kommen. Klop de dooiers en 100 gram poedersuiker met een elektrische mixer tot een lichte mousse. Roer 50 g bloem, een snufje zout en 50 g amandelpoeder van Vahiné erdoor. Meng goed. Klop het eiwit op, voeg een snufje zout toe en roer voorzichtig door het mengsel. Bedek een bakplaat met bakpapier en giet je bereiding erin. Bak ongeveer 15 minuten in een hete oven en let erop dat het deeg niet te bruin wordt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  • Bereid je biscuit voor: Breek 4 eieren en scheid het wit van de dooiers in twee grote kommen.

  • Bereid de ganache: breek de chocolade en doe deze in een grote kom. Breng de room aan de kook en giet deze over de chocolade. Meng goed, voeg de in blokjes gesneden boter en de Espelettepeper toe. Meng goed tot de ganache helemaal glad is. Proef en voeg eventueel nog wat peper toe. Bestrijk er de binnenkant van je biscuit mee en rol hem op!

  • Bereid de decoratie voor: Kneed 2 stokjes rolfondant in je handen. Maak een bal en rol hem een beetje in suikerglazuur zodat hij niet plakt. Ga erover met een speciale afdrukrol voor rolfondant of rol het uit met een deegrol. Leg het deeg over je stronk en zorg ervoor dat hij onderaan ook toe is. Druk met koekjessnijders bijvoorbeeld sneeuwvlokken of kleine sneeuwmannen en plak ze met een vochtige keukenkwast op de stronk. Plaats de groene en rode minicolors op dezelfde manier op de stronk. Bewaar koel en serveer!

  • Klop het eiwit op in een grote kom, voeg een snufje zout toe en roer voorzichtig door het mengsel.

  • Bedek een bakplaat met bakpapier en giet je bereiding erin. Bak ongeveer 15 minuten in een hete oven en let erop dat het deeg niet te bruin wordt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  • Week de biscuit: Zodra je biscuit is afgekoeld, bestrijk je deze met je siroop op basis van rum.


tip view
Tips

Tips

Leg, nadat je de biscuit uit de oven gehaald hebt, een schone en natte doek op de biscuit en rol hem erin zodat hij niet breekt. Wacht tot het is afgekoeld om te garneren.

tip view
Product Tips

Product Tips

Vervang het amandelpoeder door hazelnootpoeder van Vahinè en voeg 1 soeplepel cacaopoeder toe.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Eenhoorncupcakes
  • Eenvoudig
Cakerol
  • Eenvoudig
Regenboogupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate