Cakerol - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

snacks

Cakerol

Herbeleef het traditionele recept van de cakerol voor de smaak. Speel met de kleuren en decoratie naar wens van je kinderen.

  • 8 onderdelen
  • 30Minuten
  • Eenvoudig
  • 15 min

Materiaal

1 grote kom
Vershoudfolie
Deegrol
Bakpapier

Stap voor stap

  • Doe de bloem, de amandelen, het bakpoeder, de suikers en het natuurlijke vanillearoma in een kom en meng.

  • Maak een kuiltje, voeg de boter en de hele eieren toe. Mix met je handen en maak een mooie bal.

  • Verdeel het deeg in tweeën. Kleur één van de delen door een beetje roze en gele gelkleurstof toe te voegen om zo een mooie feloranje tint te verkrijgen. Meng goed tot een homogeen mengsel.

  • Wikkel de twee pasta's in vershoudfolies en bewaar ze 1 uur in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (th.6). Rol het ongekleurde suikerdeeg uit tussen twee vellen bakpapier.

  • Leg vervolgens het oranje geverfde deeg tussen twee andere vellen bakpapier. Leg de twee pasta op elkaar en rol ze samen om een worst te krijgen. Rol ze vervolgens in de regenboogkorrels en snijd cirkels om de koekjes te vormen.

  • Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ongeveer 15 minuten. Hou ze goed in de gaten.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Eenhoorncupcakes
  • Eenvoudig
Regenboogupcakes
  • Eenvoudig
Koekjeslolly's met chocolade
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate