Madeleines - Eenvoudig recept | Vahiné
Terug naar Recepten

ontbijt brunch

Madeleines

Heerlijke zachte madeleines, om je terug te voeren naar je kindertijd!

  • 4 onderdelen
  • 60 Minuten
  • Eenvoudig
  • 15 min

Materiaal

1 garde
madeleinevormpjes

Stap voor stap

  • Verwarm de oven voor tot 220°C (stand 7-8).

  • Smelt de boter en laat deze afkoelen.

  • Breek de eieren boven een beslagkom. Voeg de suiker toe en klop tot een schuimige massa.

  • Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan het mengsel. Voeg de gesmolten en afgekoelde boter toe, dan de fijngehakte citroenzest en een snufje kaneel. Meng goed door elkaar.

  • Laat het mengsel 30 minuten rusten. Het is nog beter om het een uur in de koelkast te bewaren om het deeg goed te laten rijzen.

  • Vul de madeleinevormpjes voor 2/3 met het beslag en zet ze 5 minuten in de oven. Zet de oven vervolgens lager tot 200°C (stand 6-7) en laat nog 10 minuten bakken. De madeleines zijn klaar als ze een goudbruine kleur hebben gekregen.


tip view
Tips

Tips

Vet metalen madeleinevormpjes goed in met boter.

tip view
Product Tips

Product Tips

Vervang de citroen en kaneel door 1 eetlepel oranjebloesemaroma van Vahinè.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Chocolademuffins met karamel
  • Eenvoudig
Pannenkoeken met chocoladevulling
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate