Vahiné
Terug naar Vahiné

Vahiné Bourbon vanille: authentiek en betrokken

Vahiné Madagaskar Bourbon Vanille is een vanille geteeld met de zuiverste traditie, met respect voor het milieu en de lokale leefgemeenschappen. Vahiné zet zich van producent tot consument in voor het leveren van kwaliteitsvanille op basis van historische expertise en strikte productieprocessen, die alle aromatische kracht garanderen.

vanilla-img-1 

Herkomst & Expertise

eng-vanilla 
De Vahiné Bourbon Vanille;

wordt geteeld op Madagaskar,

in de regio SAVA (Sambava, Antalaha, Vohemar, Andapa), Ambanj en Antongile Bay.

 
 
 
 

Wist je dat?

Vanille is afkomstig uit Mexico en komt uit de orchideeënfamilie. Het werd in de 17e eeuw door de Bourbon-koningen geïmporteerd naar het eiland Réunion, vandaar de naam! Deze Planifolia-variëteit wordt nu geteeld op Madagaskar , de Comoren en op Réunion.

De Vahiné Bourbon Vanille

Vahiné werkt nauw samen met lokale, kleine producenten die al generaties lang vanille kweken om de natuurlijke grondstoffen en de economische gezondheid op lange termijn te bewaken.

Vahiné controleert de hele productie van het handmatig plukken tot het eindproduct in de winkel.

In 2019 was bijna 40% van de Vahiné Bourbon-vanillebonen in Madagaskar

afkomstig uit een duurzame bron.

Doelstelling: 100%

in 2025

vanilla-img-2 

Sinds 2019 gaat Vahiné, naast het Bio Vahiné-label, nog verder in de eco-verantwoordelijkheidsaanpak en integreert ze het Rainforest Alliance-label, een garantie voor
respect voor mens en milieu.

  • sub-verify 
  • sub-certificate 
vanilla-img-3 

De historische teelt van Bourbon vanille

eng-vanilla-2 
subgroup-item-img-2 

Norbert

producent

8 tot 9 maanden

zijn er nodig om de groene boon te laten uitgroeien tot een rijpe vanilleboon met een volle smaaken ultiem aroma-potentieel

subgroup-item-img-3 

Mélissa

bevruchtster

De orchidee

wordt met de hand bestoven

door een "bevruchtster" op de dag van bloei.

subgroup-item-img-4 

Jean

keurmeester

De verfijnde bonen worden dan

met zorg gesorteerd

en geselecteerd

subgroup-item-img-5 

De Bourbon vanilleboon wordt dan

met de hand geselecteerd.

Deze wordt op natuurlijke wijze in de zon gedroogd en vervolgens gedurende 2 tot 3 maanden in houten kisten gerijpt.

subgroup-item-img-6 
De grootste zorg

wordt besteed aan de Bourbon vanillebonen tot ze verpakt zijn in een luchtdichte verpakking die alle aroma's en smaken behoudt.

vanilla-img-4 

Geëngageerde en verantwoordelijke vanilleproductie

Vahiné werkt samen met lokale vanilleproducenten die zorgen voor het behouden van de

natuurlijke grondstoffen

om de economische gezondheid van de gemeenschappenop lange termijn te waarborgen.

Via haar partners ter plaatse (particuliere, publieke en niet-gouvernementele organisaties) helpt Vahiné bij de invoering van betere landbouwpraktijken om de productiviteit en kwaliteit van vanille-gewassen te verbeteren en zo een beter en regelmatiger inkomen voor landbouwers te garanderen.

Tot nu toe heeft deze

samenwerking het inkomen van

5.200 Bourbon vanille-producentenin Madagaskar doen toenemen.

vanilla-img-5 
vanilla-img-6 

Vahiné werkt aan de verbetering

van de leefomstandigheden

van de producenten door hun toegang tot huisvesting en gezondheidszorg te vergemakkelijken.

Tot op heden is er hulp verleend voor de toegang tot

ziektekostenverzekering

aan meer dan 10.000 leden van vanille-producerende gezinnen.

Tot nu toe werden er 5 scholen gerenoveerd,

waardoor 500 leerlingen bereikt werden,

en zijn er 6.000 schoolkits uitgedeeld omkinderarbeid te bestrijden en gemeenschappen te ondersteunen.

vanilla-img-7 

Een intense en smakelijke vanille

Bourbon Vanille staat bekend om

de intense smaak en

de warme en houtachtige tinten

Het levert

alle smaak

voor uw desserts

crème brûlée, îles flottantes (sneeuweieren), pannenkoekenbeslag, yoghurtcake, compotes…

Ontdek onze recepten