Chocolade-hazelnoot kerststronk - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

kerst

Chocolade-hazelnoot kerststronk

Het komt elk jaar terug, maar we houden er nog steeds zo van: de onmisbare kerststronk op smaak gebracht met chocolade en hazelnoot... Een delicatesse!

  • 8 onderdelen
  • 1 h
  • Eenvoudig
  • 25 min

Materiaal

Hakmes
Een grote kom
Pan
Vershoudfolie
Keukenrobot
Spuitzak
Klopper
Pannenlikker
Keukenhanddoek
Bakpapier
Keukenkwast
Spatel

Stap voor stap

  • Bereid de dag ervoor de opgeklopte ganache voor. Breek hiervoor de chocolade en leg deze in een kleine kom met de helft van de room.

  • Smelt de chocolade au bain-marie en voeg dan de resterende vloeibare room toe en meng goed zodat de chocolade goed in de room wordt opgenomen.

  • Dek af met vershoudfolie en zet de hele nacht in de koelkast.

  • Giet de ganache de volgende dag in de kom van een keukenrobot en klop op volle snelheid tot de ganache volume neemt en hard wordt. Doe het mengsel in een spuitzak en houd koel.

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.

  • Smelt de boter. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt, voeg de bloem, het hazelnootpoeder en de eerder gezeefde maïzena en de gesmolten boter toe.

  • Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig toe aan de vorige bereiding. Smeer het deeg op een bakplaat bedekt met beboterd bakpapier, verminder te temperatuur van de oven naar 180 °C en bak 8 tot 10 minuten.

  • Maak ondertussen de stroop klaar. Breng hiervoor water, suiker en rum aan de kook. Laat 5 tot 10 minuten koken om het mengsel te verdikken.

  • Bevochtig een schone doek, wring hem goed uit, leg hem open op het werkblad, duw de biscuit omgekeerd uit op het doek en trek voorzichtig het bakpapier eraf. Wikkel de biscuit direct in de doek zodat hij soepel blijft. Laat volledig afkoelen.

  • Rol de biscuit uit, drenk het in met siroop met een borstel en smeer 2/3 van de ganache erop, voeg de driekleurige chocoladebolletjes toe aan de ganache en rol het deeg weer strak op. Plaats in de koelkast.

  • Maak de ganachetopping: breng de room aan de kook. Giet over de grof gebroken chocolade. Dek 5 minuten af en meng met de spatel. Laat afkoelen.

  • Smeer de stronk in met een spatel wanneer de ganache een beetje is gestold.

  • Bewaar minstens 3 uur in de koelte. Versier de stronk op je gemak wanneer je het serveert.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Kersttruffels
  • Eenvoudig
Kerstlolly's
  • Eenvoudig
Kerstboomcupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate