Smakelijke ideeën

Vahiné amandelen


Bestrooi de bodem van uw taart met amandelpoeder vooraleer u er de vruchten op legt, om te vermijden dat het taartdeeg dunner wordt tijdens het bakken.

Vervang 1/3 van de bloem door amandelpoeder bij het bereiden van een biscuit of een 4/4 cake, deze zullen nog zachter en smaakvoller zijn.

Alle taarten zullen nog mooier zijn wanneer men voor het bakken de beboterde vorm bestrooit met amandelschilfers.  

 

Incorporeer stukken amandel (Vahiné mix gepelde amandelen) in een amberkleurige karamel en giet het mengsel op een ingevet marmeren oppervlak. Rol uit tot een dikte van 3 mm : u heeft een heerlijke nougatine.  

Om een perfecte fruittaart (rozijn, appels, peren, frambozen) te maken kan u uw taartbodem bestrooien met amandelpoeder en daarna bedekken met vruchten die u bij halve baktijd overgiet met een evenredige mengeling van amandelpoeder, griessuiker en eieren.

Wanneer 3/4 van de baktijd verstreken is kunt u uw appel- of perentaart overgieten met : 50 g amandelpoeder, 75 g suiker, 1 ei en 10 cl room.

Tips & Trucs

Kleine toevoeging aan recepten... nog creatiever, ontdek onze tips en trucs!

Meer informatie

» KLANTEN-
    SERVICE

 Formulier

» RECEPTEN
    HOEKJE

Ik wil snel een idee

» REGENBOOG
-HAGELSLAG

Zie product