Cupcakes - Vahiné
ingrediënten
voor 6 personen:
medium

Cupcakes

voor 6 personen

voorbereiding : 40 minuten
bakken : 16 minuten
In de frigo : 1/2h

1

Verwarm de oven voor op 170°C (Th. 5/6)

2

Klop de boter met de suiker op tot een schuimige massa. Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door de melk en meng alles goed. Voeg de amandelpoeder en daarna het met het bakpoeder gemengde meel toe. Vul de cupcakevormpjes tot 2/3, zet ze op een bakplaat en zet deze 15-17 min in de oven, totdat de bovenzijde goudbruin is en de binnenkant gaar is. (Controleer met de punt van een mes, deze moet vochtig maar zonder beslag uit de cupcake komen). Volledig laten afkoelen.

3

Bereid in de tussentijd de toppings: a) Verwarm de room en strooi hier de chocoladestukjes in; wacht 30 sec tot deze gesmolten zijn, meng alles goed en voeg de boter toe. Laat de aldus verkregen ganache afkoelen en zet hem koel weg. b) Klop de zachte boter op met de mascarpone en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Blijf kloppen tot u een schuimige massa verkregen heeft. Verdeel deze room over 3 of 4 bakjes, afhankelijk van het aantal kleuren dat u wilt hebben. Voeg enkele druppels pure of aangelengde kleurstof toe aan ieder bakje en klop de massa goed op. Klop de chocoladetopping 1 min op om deze volume te geven.

4

Strooi 2 eetlepels kokosnoot in een zakje, samen met 1 of 2 druppels kleurstof en 1 theelepel water. Sluit het zakje, schud dit en kneed het om de kleur goed te verdelen. Herhaal deze handeling net zo vaak als het gewenste aantal kleuren.

5

Creëer en modelleer figuurtjes, bloemen en andere voorwerpen met de marsepein van Vahiné, al dan niet met enkele druppels voedingskleurstof.

6

Bedek de cupcakes met de gekozen topping met behulp van een spatel (of een spuitzak). Versier zoals je wi! (gebruik indien nodig een beetje topping of de tekenpotloden voor gebak van Vahiné) en zet ze koud weg om ze te bewaren. Bewonder ze... vlak voordat u ze gaat proeven!

7

Handige tip: Geef de toppings meer smaak met enkele druppels koffie-, rum- of bittere amandelaroma

Tips & Trucs

Kleine toevoeging aan recepten... nog creatiever, ontdek onze tips en trucs!

Meer informatie

» KLANTEN-
    SERVICE

 Formulier

» RECEPTEN
    HOEKJE

Ik wil snel een idee

» REGENBOOG
-HAGELSLAG

Zie product